Áthajtott rajta a busz, miután elütötte egy autó a szabálytalan gyalogost

hirdetés

A gyalogos a helyszínen elhunyt, az autó vezetője letöltendő börtönbüntetést kaphat.

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben,

aki miután BMW terepjárójával elgázolt egy szabálytalanul közlekedő gyalogost, megállás nélkül továbbhajtott, az út közepén hagyva őt.

Fotó: 112press.hu

Az elgázolt, de még élő férfit nem sokkal később egy busz halálra gázolta. – írja a 112press.hu Írják továbbá:

A vád szerint a gyalogos férfi – az ügy sértettje – 2018. október 12-én éjszaka Kecskeméten, a Mária körúton

a közeli kijelölt gyalogátkelőhely ellenére szabálytalanul, nem a zebrán kelt át az úttesten, és féktávolságon belül az autójával elhaladó vádlott elé lépett.

A vádlott a járműve bal tükrével elsodorta a neki balról érkező gyalogost, aki az ütközés miatt a szemközti sávba zuhant.

Kövesd, hogy képben legyél!

A vádlott annak ellenére, hogy a balesetet észlelte, a helyszínről megállás nélkül elhajtott, nem nyújtva tőle elvárható segítséget az úttesten fekve közvetlen életveszélyben lévő, sérült férfinak.

A baleset után a szemközti sávban egy busz közlekedett, amelynek vétlen sofőrje féktávolságon belül észlelte az úton fekvő, akkor még élő, sötét ruházatú sértettet, ezért átment rajta, majd megállt. A gyalogos a busz áthaladása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: 112press.hu

Az autós megszegte azt a Kresz rendelkezést, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművével azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani, és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

Kövesd, hogy képben legyél!

Amennyiben a vádlott a sértett elütését követően a helyszínen megállt volna, és a további baleset elhárítása érdekében segítséget nyújtott volna, úgy a későbbi halálos kimenetelű baleset elkerülhető lett volna.

Az ügyészség a férfit segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, valamint járművezetéstől eltiltását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás és borítókép: 112press.hu


Megosztom:

Kövesd, hogy képben legyél!
Jogi problémája van? Segít a D.A.S.
KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.
hirdetés

Jó, ha tudod
300.000 Ft bírság és 8 büntetőpont járt a 228 km/h-ért
Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán. – írja
Tovább...
Megpróbálta lestoppolni a vonatot, de az őt és a kocsiját is elsodorta
A nem mindennapi eset még 2019. novemberében történt Balatonakarattya közelében. Bénázott. Így is összegezhetnénk a sofőr tettét, ha történetesen nem
Tovább...
“Ha a vádlott nem hagyta volna el a helyszínt, igen nagy valószínűséggel nem is lett volna belőle vádlott”
… De elment, s ezért az ügyész teljes beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére is egy év letöltendő börtönt
Tovább...
300.000 forint pénzbüntetés és 2 évi közúti járművezetéstől eltiltás lett a jutalom
Tintásan tolta a halálos iramot a Szigeti úton, baleset lett a vége. A Pécsi Járásbíróság március 25-én – tárgyaláson kívül
Tovább...
Kötelező-e a megjelenés, milyen esetekben tagadhatják meg a tanúvallomás tételt?
Utóbbi időben Ügyfeleink részéről több megkeresés is érkezett büntető/szabálysértési eljárásban foganatosított tanúkihallgatás menetével kapcsolatban. Kötelező-e a megjelenés, milyen esetekben tagadhatják
Tovább...
Ha a járművet nem használod, akkor semmi következménye nem lehet annak, ha a biztosítást sem fizeted utána?
Sokan gondolják, hogy amennyiben a járművet nem használják, akkor semmi következménye nem lehet annak, ha biztosítást sem fizetnek utána. Ez
Tovább...