Ittasan, fék nélküli kerékpárral okozott balesetet. Ilyenkor mi van? Ez!

Súlyosan megsérült az a középkorú férfi, aki nem adott elsőbbséget a Béri Balogh Ádám utcán Zalaegerszeg irányába közlekedő Citroen személyautónak a Vas megyei Győrváron. – írja a 112press.hu

A faluházzal szembeni italbolttól indult haza kerékpáron egy középkorú férfi Győrváron. A település fő utcájának számító Béri Balogh Ádám utcára egy kis lejtős bekötőúton tudott legurulni.

Fotó: 112press.hu

A Vasvár felől érkező Citroent vezető fiatal nő kérdésünkre elmondta, hogy a kerékpáros balra, az autó felé nézett, mielőtt kigurult volna elé. A sofőr a fékbe taposott és balra húzta a kormányt, de elütötte a biciklist.

A férfi a szélvédőre csapódott, könyékkel és fejjel betörve azt, majd az aszfaltra esett. Végig eszméleténél volt, a mentők kórházba szállították.

Fotó: 112press.hu

A 112press.hu információi szerint a kerékpáron nem működött a fék, ezt a sérült férfi időközben helyszínre érkezett hozzátartozója is szomorúan állapította meg.

Tudj róla:

Alkoholfogyasztás miatt biciklistával szemben a rendőr akkor kezd intézkedésbe, ha a közlekedésben való részvételének módjából vagy viselkedéséből látható jelét észleli, hogy nem képes a biztonságos járművezetésre. – Ilyen esetben felmerül, hogy a vezetői képességet korlátozó állapot az elfogyasztott szeszes ital hatása miatt jött létre, ezért a rendőr alkoholteszteres ellenőrzést végez — tette hozzá Körösné Bogár Viktória, aki a kemma.hu-nak nyilatkozta ezt, mint rendőrségi kommunikációs referens.

hirdetés

Amennyiben az ellenőrzés során megállapítják, hogy a kerékpáros nincs a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban, a rendőr helyszíni bírságot szabhat ki, vagy szabálysértési eljárás lefolytatását kezdeményezheti vele szemben. Ha a biciklista közlekedési balesetet okoz, vagy részese annak, a rendőri intézkedés során köteles megfújni a szondát. Abban az esetben, ha az ittas kerékpáros olyan közlekedési balesetet okoz, melyben más személy súlyosan megsérül vagy meghal, ellene bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást folytatnak le.

Azt tehát nem szabja meg a törvény betűje, hogy milyen alkoholos befolyásoltsággal nem szabad kerékpárra ülni, azt mindenki maga dönti el. Ugyanakkor a rendőrök azt tanácsolják, hogy alkoholfogyasztást követően egyáltalán ne üljön senki kerékpárra, hanem azt tolva közlekedjen. Nem minősül ugyanis járművezetőnek a biciklit toló személy.

Borítókép és hírforrás: 112press.hu
Kövesd, hogy képben legyél!
Jogi problémája van? Segít a D.A.S.
KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.
hirdetés

Jó, ha tudod
300.000 forint pénzbüntetés és 2 évi közúti járművezetéstől eltiltás lett a jutalom
Tintásan tolta a halálos iramot a Szigeti úton, baleset lett a vége. A Pécsi Járásbíróság március 25-én – tárgyaláson kívül
Tovább...
Áthajtott rajta a busz, miután elütötte egy autó a szabálytalan gyalogost
A gyalogos a helyszínen elhunyt, az autó vezetője letöltendő börtönbüntetést kaphat. A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette
Tovább...
Kötelező-e a megjelenés, milyen esetekben tagadhatják meg a tanúvallomás tételt?
Utóbbi időben Ügyfeleink részéről több megkeresés is érkezett büntető/szabálysértési eljárásban foganatosított tanúkihallgatás menetével kapcsolatban. Kötelező-e a megjelenés, milyen esetekben tagadhatják
Tovább...
Ha a járművet nem használod, akkor semmi következménye nem lehet annak, ha a biztosítást sem fizeted utána?
Sokan gondolják, hogy amennyiben a járművet nem használják, akkor semmi következménye nem lehet annak, ha biztosítást sem fizetnek utána. Ez
Tovább...
Egyezséggel történő kárrendezés. A biztosító elsőre elzárkózott a kifizetéstől
Ügyfelünk októberben egy parkolóban koccant egy másik autóssal, aki a felelősségét a baleseti bejelentőn, és a sürgősségi vonalunkon is elismerte.
Tovább...
A cascot nem fizetem tovább, aztán annyi. Könnyen megszívhatod!
A casco szerződés megszüntetése több ok miatt is történhet: Egy másik biztosító kedvezőbb díjszabása; a tény, hogy járművünk értéke az
Tovább...