Így ölheted meg a barátodat akaratodon kívül. Börtön és végleges eltiltás lehet az eredmény

hirdetés

Halált okozó ittas járművezetésért vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki még 2018. április 30-án éjszaka Szadán egy jobbkanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és az út menti korlátnak csapódott.

A kocsiban rajta kívül még hárman utaztak, egyikük az ütközés következtében meghalt, ketten zúzódásos sérüléseket szenvedtek.

– írja a kti.hu Írják továbbá:

A Pest Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sofőr azért vesztette el az uralmát a járműve felett mert, a megengedett 50 helyett 150-160 kilométer/órás sebességgel hajtott a nedves úton.

Ez a két körülmény együtt akkor is életveszélyessé tették volna a száguldását, ha a sofőr józanul vezetett volna. De nem volt józan. A baleset után közel 1,5 ezrelék véralkoholszintet mutattak ki a szervezetében. Nagyjából a háromszorosát annak az értékhatárnak, amitől az ittas vezetés már bűncselekménynek minősül.

A nyomozás megállapította, hogy az extrém módon eltúlzott sebesség és a sofőr ittassága együttesen okozták a tragédiát. Ez áll a vádiratban is. A nedves, és emiatt kissé csúszós út már csak hab volt a tortán. Ha a sofőr betartja a sebességkorlátozást, a baleset nagy valószínűséggel nem történt volna meg, de ha mégis, talán nem követelt volna emberéletet. A halálos végkifejletet ugyanis egy tragikus véletlen okozta.

Kövesd, hogy képben legyél!

Miután a sofőr elveszítette uralmát az autója felett, a jármű nagy sebességgel nekicsapódott az út szélén lévő korlátnak és ripityára törte azt. A korlátból kitört egy fémcső, ami átütötte a kocsi jobb hátsó ajtaját és belefúródott a jobb hátsó ülésen ülő utas testébe. Az utas a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség letöltendő szabadságvesztés kiszabását kéri a vádiratában, továbbá, hogy a bíróság véglegesen tiltsa el az ittasan száguldozó sofőrt a gépjárművezetéstől.

Ez az eset is csak megerősíti, amit a közlekedésbiztonsági szakemberek már évek óta mondogatnak. Jelentősen növeli az esélyét, hogy élve és épen szállhat ki egy autóból azzal, ha eleve be sem ül egy olyan kocsiba, amit ittas sofőr vezet. A közlekedési balesetek 8-9 százalékát ittas sofőrök okozzák.

Sok esetben a vétlen közlekedők az áldozatok, de gyakoriak a Szadán történtekhez hasonló esetek is, amikor az ittas sofőr miatt a vele utazók szenvednek súlyos, olykor halálos sérüléseket.

Pedig mindenkit haza várnak!

F.Gy.A. – kti.hu / Borítókép: police.hu


Megosztom:

Kövesd, hogy képben legyél!
Jogi problémája van? Segít a D.A.S.
KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


Előfordulhat, hogy a jogi háttér vagy a piaci helyzet megváltozása miatt a cikkben közölt információk már nem időszerűek. Az információk pontosságáért és hasznosságáért mindent megteszünk, de tartalmukért és felhasználásukért következményeiért felelősséget nem vállalunk.

Jó, ha tudod
A kerékpár és a gyalogátkelő. Miért nem tekerhetsz át? Mikor szabad?
hirdetés Számtalan olyan közlekedési helyzet van, amikor a kerékpáros a zebrán – gyakorlatilag kerékpárútként használva – hajt át, illetve, abban
Tovább...
Talán lecsukják már végre ezt a manust? Másfél éven belül jön a 4. ítélet. Van remény?!
hirdetés A közlekedésbiztonsag.kti.hu cikke igencsak elgondolkodtató a hazai, közlekedési ügyeket érintő helyzetet tekintve. Fél év alatt háromszor kellett bíróság elé
Tovább...
VIDEÓ: Önvédelmi eszközök használata az utakon. Mivel, Mikor, mivel? | Büntetőfék: Meglepő határozat
hirdetés Ezúttal a bpiautosok.hu portálunk olvasójának egy büntetőfékezéses esetéről beszélgettünk a DAS-ban, egy meglepő rendőrségi határozat miatt, valamint egy másik
Tovább...
Elkerülhető-e a büntetés a szabálytalan traffipax elhelyezésre hivatkozással?
hirdetés Napjainkban is visszatérő kérdésként merül fel, hogy a rendőrség hol és hogyan jogosult ellenőrizni a KRESZ megengedett legnagyobb sebességre
Tovább...
Biciklist gázoltak a 19 éves gyanúsítottak, majd magára hagyták a sérültet
hirdetés Egy kerékpárral közlekedő férfit ütöttek el Nyíregyházán és hagytak magára a gyanúsítottak. – írja a police.hu A Nyíregyházi Rendőrkapitányság
Tovább...
300.000 Ft bírság és 8 büntetőpont járt a 228 km/h-ért
hirdetés Egy személyautó vezetője a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán. –
Tovább...